pandamuts.reismee.nl

Dag 3 tot en met dag 5 ..

Lieve schatten!

Heel erg bedankt voor jullie reacties allemaal, gewoon super! Pap, mam, hebben jullie mijn smsje nog gehad? Ik had nog niet echt nagedacht over wanneer ik het precies ga regelen. Zit nu ff met andere regeldingetjes. Een zogenaamde homestay? maar daarover straks mee.

Volgens mij had ik jullie verteld dat we plannen hadden om naar Big Smal Alley te gaan op zondag. Maarrr.. gelijk de eerste dag hebben we het schema al omgegooid. Daar stond nl het bezoeken van een school op en andere saaie dingen. Bovendien was het propvol gepland. Hierdoor kreeg Meggie wel ruzie met haar leidinggevende. Die leidinggevende heeft op mij de afgelopen dagen sowieso geen goede indruk gemaakt. Ze is mede de oorzaak ervan dat Meggie deze week haar werk heeft opgezegd. De andere reden is dat het vrijwilligerswerk natuurlijk vrijwel niks verdient.

Oh even tussendoor een weetje van Meggie: Wisten jullie dat je als je in China ongetrouwd ben en een baby krijgt je moet trouwen metdegene die de schuldige is? Like omg 0.0 het is illegaal om dat niet te doen..

Anyway, ik was niet van plan hier zwanger te raken hahaha!

Dus, we gingen die dag niet naar Big Small Alley, maar naar een tempel. Ik had best wel uitgekeken naar het zien van een tempel. Op de heenweg zijn we bij een fijne bakker langsgegaan en daar hebben we gepraat over iets wat nogsteeds een gevoellig onderwerp is hier: meisjes vs. jongens. Meisjes komen hier nog steeds 2e ookal doen ze het beter dan hun broers, ze zullen 2e blijven. Daar walg ik echt van! Onderweg hebben we heel vaak gedacht dat we al bij de tempel waren. Een keer zijn we een militaire post door gegaan, om gelijk weer teruggeroepen te worden xDIk heb geen idee wat het daar was, maar buitenlanders = ik dus, mochten er niet in..uiteindelijk zijn we er nooit bij de tempel gekomen ghehe

We zijn terecht gekomen in een ''oud'' stukje China, haha, wat een grap. Het tourisctische recent gebouwde Jinli. Op de fotos ziet het er misschien nog behoorlijk oud uit. Maar ja. Hier ben ik ook een een touristenval gelopen. Ik heb er 30 yuan betaald voor een theeshow. Act 1: 50 minuten waachten totdat het bijna niet geventileerde gebouwtje vol zat met gelukkigen...act 2: een man met een theepot met lange fluit die thee inschenkt en doet alsof hij marshall arts kan.. act 3: thee ceremonie met (doh!) chinese uitleg.. act4: het heel snel afgooien van maskers 'zonder dat iemand het ziet'.

Waha, ik had naar Meggie moeten luisteren. Het enige leuke aan de show was een verwend maar grappig kind dat eerst heel boos keek en zich kennelijk dood verveelde, want toen ik naar hem lachte ging hij ook lachen. Aww..

Al met al hebben we de helezondag gelopen en op de terugweg een leuk eettentje gezien. Bij dat eettentje heb ik mijn bek echt hard verband. Ze hadden kool in een soort hele hete(van smaak) bouillon gedaan en toen in zijn geheel op de bbq of brander ofzo gezet. Ahhhh. Dat was ook gelijk de laaste keer dat ik dat eet, ik heb niet het geduld om het af te laten koelen :P

Op de weg terug heb ik weer een lekkernij ontdekt, naast de griekse yoghurt in een pakje eet ik nu ook al heel de week bean cakes. De smaak is niet te vergelijken met iets wat wij in Nederland kennen, maar het vult goed!

Savonds mijn kleren gewassen, echt een onzettend karwei is dat zeg! Ik had van 3 dagen opgespaard zegmaar haha. IIg ik moest echt mijn spijkerbroeken wassen (zie mijn rip boven bij tips) Lekker gechild en Coco Avant Chanel gekeken (ik verbaasme erover hoeveel nieuwe en westerse films ze hier hebbn) en mijn bedje in.

O, jongens dit was nog maar een dag! Ik moet eigelijk nog 4 dagen xD

Maandag dan maar. Meggie en ik hadden die ochtend een fijn misverstandje. We dachten allebei: o, ze ligt nog te slapen, dan zal ik me maar weer omdraaien. Dus waren we om half 12 wakker :) Superr geslapen jaja

Die avond van zondag op maandag had het geregendverrassing:

Mijn witte shirts waren weer vies...

Douchen, brood eten (''bread makes us lazy'') en natuurlijk een appel (pinggou) en yoghurt eten en maar weer op pad! Het weer die maandag was al veel beter dan de dag ervoor: een beetje wind maakte het gelijk minder benauwd. Dat was echt heerlijk :) Ik snap nu ook wel waarom Chengdu constant een slow-city wordt genoemd. Het is gewoon te warm om hard te lopen.

Die dag zouden we naar Peoples Park en Big Small Alley gaan. We zijn op de heenweg een boekwinkeltje ingegaan, was wel aardig. Ik heb er zelf wat gekocht :P H et spreekt voor zich dt ik op de heenweg nog even een foto van het stanbeeld van Mao moest maken. Anders ben ik gen goede tourist!

De eerste bestemming was Peoples park. Een groot druk park, waar mensen werkelijk van alles doen: stijldansen, groepdansen, zingen, karaoke, badmintonnen, vliegeren, chillen, slapen, breakdancen etc etc. Wij hebben er rondgelopen en het is jammer dat ik (nog)geen filmpjes op deze site kan zz, want het is echt een mooi gezicht om al die oudjes hun ding te zien doen. China kampt met ernstige vergrijzing en dat is wel te zien.. Wij zijn doorgelopen naar het theehuis. Het werkt als volgt: je gaat zitten op de bamboestoelen, bestelt op het eerste geziht dure thee. Je krijgt dan een theekopje met echt blaadjes of bloemen erin en je kan heel de dag blijven zitten, want je giet steeds heet water op je thee en het blijft goed smaken! Weer wat geleerd, als iemand je inschenkt dan geef je drie klopjes om de tafel met twee kromme vingers. Er zit een heel verhaal achter..

Hihi, hier heb ik ook mijn oren schoon laten maken door een of andere vent, moet zeggen na enig twijfelen hoor! Chengdu is de enige plaats in de wereld waar jeterecht kan voor funny ear thing, dusss dan moet het maar he :P Hij was uber lang bezig en al de locals zaten naar me te kijken ghehe. Mijn oren zijn nog nooit zo schoon geweest. Er volgden nog 2 waarzeggersen een 'manke' bedelaar. Hij kon ineens heel snel lopen :/

We hadden honger gekregen en naar eten hoef je hier niet lang te zoeken! Dus we zaten even later aan het eerste echte avondeten dat ik hier lekker vind: tomatoe and eggs. Met rijst natuurlijk! Moving on: naar Big Small Alley. Hetzelfde als Jinli, maar dan iets minder touristisch. gelukkig! Hier hadden ze wel een ongelofelijke zwarte zwaan met een witte veer :Pdierenbescherming? nu begeeft de battarij van mijn cam het, hij heeft hetnog lang uitgehouden though! wel jammer, want nu had ik zin om fotos te maken.. :( btw, chinese wcs zijn gewoon gaten in de grond, meestal ook geen toilletpapier .. hmm..

Terugweg was minder leuk, want Meggie raakte de weg steeds kwijt en dat probeerde ze te compenseren door heel veel aan me te zitten. Daar houd ik niet zo van en dat heb ik geprobeerd duidelijk te maken. Volgens mij snapt ze het nu wel :)

Tot slot dag vijf nog ff opschrijven :P ik hoop dat ik jullie niet bore met mijn verhalen!

's Avonds wakker van Koreanen. Dinsdag zijn we naar Green Ram Abbey en Dufu's cottage geweest. Het was erg lastig om de goede bus te vinden dus we stonden gelijk al kmters van Green Ram Abbey op een map te turen. Eindelijk in de goede bus stond Meggie naast een meisje dat graag met ons mee wou. Ze heette Lilly, studeerde tourisme en hotelmanagement en wou graag met buitenlanders praten denk ik..

Maar ze praatte helemaal niet! Dat was best awkward. GRA is eigenlijk een verzameling van boeddhistische tempels. Het was super mooi, maar ik snapte er eigenlijk niets van. We kwamen hier een Australische man tegen. Meggie wou graag een munt van zijn homeland en zo zijn we aan de praat geraakt. En niet zo'n beetje ook! Hij heette DeaN, wij schatten hem 45 en hij praatte onzettend snel! Hij ging met ons mee naar Dufu cottage. Dit was de woonplaats van de beroemde Chinese poeet Dufu, maar is nu meer een memorial lane voor dichters in een peacefull park. Het had heel sereen kunnen zijn als Dean niet zo veel praatte haha, maar dat was ook wel weer grappig. Hij liep zon beetje te hupsen en dan sprong hij vaak perongeluk op een van de duizenden mini-kikkers die er daar rondlopen.

En voor je het weet was de dag weer om!

Voor nu heb ik denk ik weer even genoeg verteld hihi. Ik hoop niet te veel.

Dag lieverds, de rest komt nog (K)

Marique

Hey Manouk,
Echt super om te lezen wat je daar allemaal meemaakt, echt onwijs veel op een dag!! Maar klinkt echt goed!! Nog heel veel plezier!!
Groetjes Marique

Nanne

Geweldig om alles te lezen Manouk, blijf maar komen met de verhalen! :) En I cherish de korte msn-momentjes natuurlijk ook, gek idee dat je aan de andere kant van de wereld bent.. Nou goed, nogmaals veel plezier toegewenst, hap nog wat mie weg namens mij ;D
kusjes, Nans

veerle

Hoi Manouk,
Er is nog geen week voorbij, maar wat heb je al een heleboel beleefd en geleerd.
Vind het erg indrukwekkend allemaal zoals je je verhalen schrijft, je beleefd het helemaal mee.
Blijf je altijd in dit appartement of ga je nog verder reizen. Maar die notenvruchtenbol heb je niet nodig want volgens mij heb je ook in China lekkere dingen.
Tot de volgende keer maar weer.

lieneke

Hoi Nouk,
Leuk juist die verhalen en die foto's, ik kijk er echt naar uit. Wat bedoel je met "homestay"? Kan Meggie je helpen met je visum verlengen denk je? Morgen zit je eerste week er al weer op. Heb je zin om naar de panda's te gaan of zou je liever in Chengdu blijven? Beter informeer je nu naar dat visum nu je nog in Chengdu bent (sorry ik kan het niet laten ;))
En hoe staat het met je chinese les?
Veel plezier,Lieneke

sandra

hi nouk,

je bent nu een week weg
en zo te lezen heb je al heel veel meegemaakt
ik moet erg lachen om je verhalen, je kan erg beeldend
schrijven ook je foto's zijn erg mooi
nou meis ik kijk uit naar je volgende belevenissen
xxsan

Lieke

wij gaan zeker de komende tijd jouw verhalen en foto's volgen, erg leuk om alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt te lezen!
we wensen je een super verblijf toe in china!
liefs, Lieke en familie:)

jk

Eeey lief nichtje,

Heel trots op je hoor, vind t stoer!! En n beetje jaloers als ik die verhalen lees, met in gedachte dat dit nog maar het begin is. Best n goeie start om zo je draai te vinden daar.

Next time Dean:...please be quiet in the 'peacefull parc' so you can taste some Chinese ethics, spirituality and philosophy.

Noukie, cool om je te volgen in jou eigen 'Tao Te' ontdekkingsreis ;)
-xX je neefjuh

Ps. ik hoorde dat je rugzak nog niet helemaal zo is als je gedacht had. Probeer het een en ander uit met het harnas, bijvoorbeeld de bovenste webbing straps wat losser doen, zodat die meer achterover leunt. Dan komt er meer gewicht op je heupen terecht. Je weet me te vinden als je vragen hebt ;)