pandamuts.reismee.nl

Geluk in een klein hoekje :)

Weeeeh Ni Hao!

Weeeh is wat je hier overal hoort als mensen de telefoon opnemen. Ok, lekker boeiend hihi. Ik zit nu achter de pc van The Giggling Tree. Dit hostel gerund door een Nederlands koppel is mijn toevluchtsoord geweest voor 3 dagen en morgen moet ik helaas weer vertrekken. Nadat ik de afgelopen weken vooral in hotels (business zelfs :/) had gezeten was een hostel heerlijk! Het gevoel alleen al dat je jezelf verstaanbaar kan maken :D Ok, ik ga nu ff wat vertellen over de afgelopen week. :)

Oja, nou mijn laatste post was uit Kaili waar ik niet zo heel happy was. Die dag heb ik een heleboel zitten denken over hoe ik hier zou komen en wat mijn planning dan zou worden en hoe ik naar Kunming zou komen. Ik heb die avond een ticket geboekt online.. aaah, dat was eng. Van Guilin naar Kunming. Overigens nog echt een monsterkakkerlak gezien!! Hij was freaking eng en ik durfde gelijk niet meer op blote voeten op mijn tapijtje te lopen :P

De volgende dag heb ik lekker chill inkopen gedaan voor mijn (wat ik toen nog dacht) 3-daagse reis met de bus) De eerste bus die ik nam was die van Kaili naar Rongjiang. Ik weet niet zo bizar veel meer van alleen dat op het station allemaal bloederige foto's hingen van verkeersongelukken.. goedemorgen! Oja, en ik zat weer naast een oud vrouwtje die me eten aanbood :P dat schijnt gebruikelijk te zijn in de bus. Het was een soort suikercake en het zag eruit als een bruine homp. Het was oke :P maar ik kreeg het niet allemaal op tot haar spijt ^^

Deze rit duurde ongeveer 3,5 uur (een uur minder dan verwacht!) en toen ben ik op Rongjiang overgestapt op een minibusje naar Congjiang. De rit was echt best heel mooi inderdaad! Ik zat alleen aan de verkeerde kant vd bus om foto's te maken :( Ik heb wel echt genoten van de supergroene rijstvelden, de koeien op de weg, het geslachtte varken :P en de leuke houten huisjes in de heuvels. Het laatste stuk zat er ook een kotsend meisje achter me :P ze kon blijkbaar niet zo goed tegen de drank te horen aan haar dubbeltongige gemompel ghehe. Ik moest er wel om lachen want het herrinerd me aan mijn dronken acties, he miek en kip :P Toen ik aankwam in Conjiang was het +- half 7. Het was niet moeilijk om een hotel te vinden, want die bleken overal in het 2 straats-dorpje te zitten! Ik ben savonds de eerste van de 20 restaurantjes op een rij in gelopen en heb daar weer wat dingetjes aangewezen die gewokt werden. Een lekker 500 ml biertje erbij! Het stadje was gezellig verlicht met lampionnen in de bomen en ik heb ff rondgestrolld. Ik was zo blij om uit Kaili te zijn!

Zondag de 19e was het eerst mijn plan om van Congjiang naar Sanjiang en dan naar Longsheng te gaan. Maar dat bleek om te zijn als ik naar Yangshuo wou. Die ochtend was ik bijna mijn paspoort vergeten in het hotel!! Omg, echt stom! Het wordt tijd dat ik nar huis kom, want ik begin domme dingen te doen! De man kwam gelukkig achter me angerend toen ik al bij het busstation stond!! pffew

O, ik moet ff van kamer veranderen. De dormroom is beschikbaar :)

Okeee, daar ben ik weer! Er lagen 2 slapede gasten in mijn dormroom :P you are not still sleeping are ya? het is inmiddels al 12 uur namelijk en je kan hier toch geen tijd verspillen me slapen!

Ik was dus in Congjiang ging met de bus naar Sanjiang (waarom al die jiangs? geen idee :P) Het uitzicht was nogsteeds mooi, maar niet meer zo mooi als eerst. Eenmaal in Sanjiang (weer sneller dan verwacht!) ben k ff wat gaan eten want mijn volgende bus naar Guilin vertrok pas over een uur. Het was heel fijn weer een minibusje. Aangekomen in Guilin moest ik in Yangshuo te zien geraken, want dat was waar The Giggling Tree was!! Dit ging allemaal heel vreemd. Ik kwam aan in Guilin op een verlaten/ gesloten busstation. Uiteindelijk werd ik door een taxi gecharterd en ergens bij een weg gedropt in Guilin nog allemaal. Daar stopte een bus naar Yangshuo waar iken mijn tas opgegooid werden. Eenmaal in Yangshuo werdik ook zomaar in een straat gedropt :P rare bus, er is daar gewoon een busstation hoor! Op de trip van Guilin naar Yangshuo zag ik al de onwerkelijke heuvels die het mooiste landschap ooit creeren! Ik belde naar de Giggling tree of ik eerder kon komen en tot mijn geluk kon het gewoon! :D geen probleem. Ik moest alleen nog ff een taxi zien te vinden die mij naar het dorpje op het platteland kon brengen waar het hostel lag! Er waren er geen dus bond een motortaxichaufeur :P mijn dikke tas achterop en ik tussen hem en mijn tas ingeklemd reden we naar het hostel. Dit was echt super! Veel beter dan de taxi want dan kon je die peaks pas goed zien! Ik heb gelijk filmpjes gemaakt van het platteland. Jullie kunnen misschien niet begrijpen hoe opgelucht ik was toen ik bij het door nederlanders gerund hostel aankwam :P Vandaar geluk in een afgelegen klein hoekje :) Die avond heb ik (alles is hier super vers) tomatensoep en een salade op en tot slot nog appeltaart! OMG! :P

Met mijn klamboetje en mijn airco aan, hebik heerlijk geslapen. Je hebt ze allebei wel echt nodig hier! Het is hier elke dag 35 graden! Ik had allerlei plannen. Na het stevige ontbijt kwam de manager/1vd eigenaren naar me toen. Ze is heel aardig. Ik vroeg haar over de ballonvluchten,want dat had ik nergens kunnen vinden in het al erg dikke activiteitenboek. Die waren sinds 2009 helaas afgeschaft.. aah jammer.. Omdat 2 Nederlanders omgekomen zijn.. oeps.. shit. Die dag ben ik gaan fietsen en bamboeraften door dat ontzettend mooie landschap! Heb honderden foto's gemaakt! De paadjes naar de raft-man toe waren soms verhard soms echte boerenpaadjes met keien erin tusen den rijst-en-maisvelden door :) Alles erop en eraan. Kalm peddelde de oude man me over de rivier. Jammergenoeg werd de rust op het einde verstoord door Chinese touristen die de grootste lol hadden met elkaar nat te spuiten xD 'Smiddags lekker gelucnht met wat fruit en een broodje verse eisalade. Hier nog een koppel tegengekomen dat mij herkende van de Songpan trip. Ze zijn wel grappig ;) Daarna pakte ik mijn fietsje weer (een dag huren voor Y20) om naar Moonhill te fietsen. Onderweg een wat oudere (40?) man tegengekomen die al een paar jaar hier woonde en op vakantie was met zijn ouders die overgevlogen waren uit Amerika. Hij was spreekt de taal vloeiend, ik vermoed dat hij rijk is, hij heeft 3 studies gedaan, hij praat veel en hij fietste wel ff mee, want ik kon de weg niet vinden. T oen we er eindelijk waren was ik mijn slot van mijn fiets vergeten en ik laat die fiets daar echt niet staan, daar was hij iets te nieuw voor! We fietsen nog een stukkie door en toen we bij zijn 5sterhotel aankwmen vroeg hij of ik die avond nog wat wou drinken, dan moest ik maar smsen en zijn ouders waren er die avond niet... Dat heb ik niet gedaan. Daar had ik helemaal geen zin in. :P Dagdag! Ik was op het laatst Weeeer lekker verbrand. Ik had die middag nog gezegd dat ik mijn lesje wel had geleerd qua verbranden :P Mijn avondeten was weer goddelijk: fried rice with egg and egg and tomatoe (chinese style)

De 21e, dinsdag. Voor vandaaghad ik alleen het vage plan om naar de Li-rivier te gaan. De staffmembers keken me raar aan :P Too hot zeiden ze! Ach ja, ik moest wat actiefs gaan doen! Ik kon een taxi naar Yangshuo delen met een aardig koppel die jammergenoeg weer terug gingen naar Guilin. Ze vonden de Giggling Tree ook een verademing vergeleken bij de steden die allemaal zo op elkaar lijken. We namen afscheid op het station en werden gelijk gemobt door onze bussen, de mijne naar Yangdi/ Yangti. Yangshuo is klein genoeg om doorheen te lopen, mijn reet! Ik werd in Yangdi bijna in de rivier afgezet. Nice, want vandaar moest ik gelijk oversteken. Het was gloeiend heet en ik moest nar de wc, maar die waren nergens te bekennen. Dan is het gewoon als je gewoon ergens tussen de maisvelden gaat zitten :P haha, schaam, zet ik dat nou echt hierop? Ik moest kort nadat ik het eerste stukje gehiked had weer oversteken met een bamboevlot. Vanaf hier was het een stukje survivallen, want de weg verdween soms ineens of dan werd er nog een brug gebouwd ofzo. De verhoudingen van de kaart vhet hostel bleken niet he-le-maal te kloppen. Het laatste stuk was veel langer dna het eerste. Ik heb nog bij een oud vrouwtje in hun sobere huisje met Mao-posters op de muur gegeten en gedronken, dat was wel heel bijzonder :) Ik heb haar wat extras gegeven voor haar gastvrijheid. In begin was ik nog wel bij dat ik aan het lopen was, maar toen ik verdwaalde en het einde zoveel langer bleek was ik toch blij dat ik een riksjaw kon regelen voor de laatste 5 minuten naar Xingping. In totaal had ik 5 uur in 35 graden gelopen :P De laatste bus naar Yangshuo stond al op me te wachten. Vanuit Yangshuo nam ik weer een motor, dat bevalt nogsteeds goed! Alleen de motorrijder gaf me ineens een knuffel haha xD werd gleijk uitgelachen door een paar oude vrouwen op het terras ..heb gisteravond weer heerlijk gegeten en na voorzoorgmaatregelen tegen de muggen snel me nest in gegaan. Ik was kapot! ghehe

Vandaag is mijn laatste dag in Yangshuo, ik heb voor overdag niks bijzonders gepland ofzo. Heb net ff de taxi naar het vliegveld geregeld. En ik heb mijn rekening tot nu toe gezien! Haha, ze worden rijk hier door mij. Ik heb totaal al Y1278 gespendeerd. Strakjes ff pinnen dus. Dat is trouwens ongeveer 150 euro. voor drie dagen ^^ maarja, ik ben nu toch weer bijna thuis!!

Ik ben benieuwd naar de show op de rivier vandaag! Ill make loads of pictures :)

Dikke knuffel!

Eveline

Zo ik ben echt blond! Ik ontdek nu pas het kaartje op je site:D. Het is ook meestal vroeg als ik je blog lees, dus wijt het maar aan het slaperige hoofd 's morgens. En ik denk altijd oh China en dan ga je de chinese muur bekijken haha. Maar goed zo als ik al zei... blond!Wat heb je weer een hoop gezien zeg. En lekker even hollands kunnen kletsen en fietsen, dat voelt vast wel lekker. Die appeltaart, daar krijg ik gewoon trek in als ik het lees. Veel plezier vandaag bij de rivier, maar dat gaat wel lukken denk ik!

lieneke

Het lijkt me zo mooi waar je nu bent! Jammer dat de ballonvaart niet door kan gaan maar voor mijn gemoedsrust is het wel goed ;) Ja, meis het einde komt in zicht, ik zal vandaag eens een start maken met je kamer. Die is inmiddels gedegradeerd tot rommelhok, sorry! Veel plezier strakjes bij de rivershow. Aan je verhaal te lezen ben je in topconditie, he. Liefs, Lieneke

Kirsten

Haha ik zie ook nu pas je kaart. Jeetje wat ben je al ver gereisd eigenlijk. Er zit wel een rare kronkel in moet ik zeggen. :p
Je moet die mannen wel van je wegslaan zeg.
Veel plezier nog de laatste week. Ik ben benieuwd naar de foto's van de riviershow.
XXX

Manouk

@Kirsten: Haha, ook blond misschien? Net als Eveline? :P Nee hoor, ik heb die kaart pas 3 dagen geleden bijgewerkt! :P Jaa ik weet het ^^ ik moet zeggen dat als ik het zo zie, het helemaal niet ver lijkt. Maar jonge China is zo groot!! Nouja, ik weet ook niet wat dat is. Wss gewoon het feit dat ik jong ben denk ik xDIk kan hier helaas geen fotos uploaden, maar misschien wel in het hostel in Kunming! Het was echt eenbizarre avond trouwens! Het ging stormen en donderen en bliksemen en de lucht werd verlicht met op de voorgrond de malle peaks :P Ik ben helemaal nat geregend op dat podium, in feite was alles nat, dus als de bliksem was ingeslagen dan was iedereen geroosterd xD Maar de show ging door! xxxxx

@Lieneke: Mamaa! Dat was het ook :) over een uurtje komt mijn taxi me ophalen die gaat me direct naar Guilin airport brengen. Neeeee, niet mijn kamer, niet mijn mooie kamer :( Lol, nehoor ik zal blij zijn in mijn eigen bedje te slapen al is het dan tussen de rommel. Haha, nou niet echt in conditie dus, ik kan maa rniet wennen aan de hitte. Gelukkig is het in het noorden van Yunnan watkouder :) De riviershow was heel bijzonder joh! Het stormde en bliksemde en het regende keihard. En toen ging de show toch nog door. Ik heb best lol gehad met een vrouw Susannah die er ook heen ging, ze bleef positief en was echt droog. Dag lieve mama ik mis jullie!

@Eveline: Hahahaha, ik neem het je niet kwalijk hoor! :P Ik wist ook niet waar ik aan begon toen ik wegging. Haha, ja ik ga echt ff af moeten kicken van het lekkere eten hier en de vanzelfsprekendheid dat je jezelf verstaanbaar kan maken!!! Misschien neem ik straks nog een stuk chocoladecake.. om het af te leren :P Voor het verslag van de rivier zie de vorige reacties :P haha!

Margreet

Hoi Manouk,

Ik moest zo lachen toen je schreef over die motortaxi. Jij tussen je tas en die man geklemd en maar in de rondte kijken naar het mooie landschap. Komisch! Dat je 5 uur in de hitte hebt rondgelopen vind ik echt bewonderenswaardig. Hoe houd je dat vol joh?! Je bent vast kilo's afgevallen van al dat geloop en geren (achter de trein en de bus om deze nog te halen :). Lekker, appeltaart, dat moet na al die koekies toch een feestje geweest zijn. Grappig dat die Nederlanders dat typisch Hollandse in ere houden. Waarschijnlijk kom je van dit soort tradities nooit meer los, waar ter wereld je ook bent. Net als drop en stroopwafels. Ook niet verkeerd. Binnenkort kan je er weer volop van genieten, maar eerst nog een weekje genieten van de indrukken die je daar opdoet. Vanmiddag ben ik nog bij AH in Walburg geweest, op zoek naar de steenovenpizza's en ik dacht, "was Manouk hier nu maar dan had ze ze zo gevonden". Maar het is gelukt. Nou joh, neem het er nog maar even lekker van. Veel liefs, Margreet

lieneke

Hoi Manouk,

Heb je je pandamuts al???

Manouk

@ Margreet: haha, maar het was precies zoals ik het beschreef :P Dat lopen en dingen doen hield ik daar vooral vol door het mooie landschap en door heel veel te drinken! ik denk dat ik de laatste dagen weer ben aangekomen, maar ik ben wel iets dunner dan op de heenreis ja :P gelukkig slinkt mijn tas mee, zodat het allemaal wat makkelijker wordt dat reizen. de laatste week gaat mijn tas weer aankomen ,want ik heb g niet alle suvernirs die ik wou hebben ^^ hihi
Het is heel gek dat je dat volhoudt ja, toen ik bijvoorbeeld op de kaart vd giggling tree hutspot zag staan, ging ik helemaal watertanden :P ik hud nrmaal echt helemaal niet zo van hutspot xD
Ik ben benieuwd hoeveel indrukken ik nog kan krijgen, ik ben hier al een beetje te veel naar mijn vlucht terug aan het uitkijken.. jammer en ik ga proberen me er overheen te zetten!
Haha :P ik kende de appie als mijn broekzak ^^ook niet gezond hoor!
Liefs!!

@mama: neeee, ze hebben ze niet zoals ik ze wou :( hier kan je trouwens allerlei souvernirs halen, behalve pandas! :P dag lieve mams

Miek

Hahaha poek, ik las dat zinnetje over dat meisje en die dubbele tong en toen moest ik gelijk keihard lachen van de herrinering! lees ik een regel verder, dacht jij precies hetzelfde!!! hahaha